De mooiste plekken van Amsterdam

De mooiste plekken van Amsterdam

Amsterdam is een prachtige stad die een rijke geschiedenis kent. Er heerst een levendige cultuur en er zijn vele attracties die ook veel toeristen naar de stad toe trekken. Of je nu woont in de stad of alleen een weekendje langs komt, er zijn talloze prachtige dingen om te zien en te doen in de stad van de vele grachten.

 

Verken de grachten

Amsterdam staat bekend om haar vele, mooie grachten. Niet voor niets dus dat de eerste activiteit die hier genoemd wordt is om een rondvaart te maken op de grachten van Amsterdam. Met zo’n boottocht door de stad leer je Amsterdam écht kennen. Met een canal cruise in Amsterdam zie je de mooiste plekjes van de stad en kun je genieten het het mooie uitzicht

 

Amsterdam bevat meer dan 100 kilometer aan grachten en heeft dan ook 1500 bruggen om hier overheen te komen. De meeste grachten zijn gebouwd tijdens de Gouden Eeuw, zoals bijvoorbeeld de Keizersgracht en de Prinsengracht. Met een boottocht in Amsterdam kun je al deze geschiedenis bekijken vanaf het water.

 

Geniet van een persoonlijke rondvaart door de waterwegen van de hoofdstad van Nederland in een boot van Flagship Amsterdam. Van onbeperkte drankjes tot een romantische tour door de grachten. Een dagcruise biedt gegarandeerd een leuk dagje weg in Amsterdam.

 

Bezoek een museum

Amsterdam biedt een tal van populaire musea waar je dagenlang in rond kan lopen. Een van de meeste populaire musea is het Rijksmuseum dat zich bevindt aan het museumplein. Hier vind je een overzicht van de complete Nederlandse kunst en de geschiedenis hiervan. Geniet van de bekendste werken van schilders als Rembrandt en Vermeer in dit prachtige museum.

 

Een ander bekend museum dat zich naast het Rijksmuseum bevindt is het Van Gogh museum. Van Gogh was een van de bekendste schilders uit Nederland en heeft bekende werken als de ‘De aardappeleters’ en ‘De zonnebloemen’ geschilderd. In dit museum vind je al zijn bekende werken en maak je een reis mee door het leven van Van Gogh.

Wandel door het park

Hoewel Amsterdam een ontzettend drukke sfeer met zich meebrengt, zijn er ook plekken om weer even terug te komen tot rust. Zo kun je een heerlijke wandeling maken door de groene velden van het vondelpark. Naast wandelen kun je hier ook even fietsen, picknicken of gewoon even heerlijk ontspannen.Het vondelpark is het meest bekende stafspark van Amsterdam en ligt in het midden van de stad. Het park is ook uiterst geschikt om even te sporten of om met de hond te lopen

 

 

Ga shoppen

Amsterdam kent vele winkelstraten met winkels, cafés en restaurants. Een voorbeeld hiervan is de Negen Straatjes, dit is een reeks met schilderachtige straatjes met trendy winkels. De 9 smalle straatjes lopen parallel aan de grachten en er zijn hier veel vintage winkels te vinden.

 

Verder is een van de bekendste en belangrijkste winkelstraten van Amsterdam de ‘Kalverstraat’. De Kalverstraat biedt veel variaties aan winkels van dure designer merken tot aan betaalbare kledingwinkels. Ook de Bijenkorf is hier gevestigd, wat voor veel mensen een toeristische attractie op zich is.

 

Naast deze twee bekende straten zijn andere voorbeelden van winkelstraten in Amsterdam de Haarlemmerstraat, de Pijp en de PC Hooftstraat – die bekend staat als de meest luxueuze winkelstraat van Amsterdam. Kortom, genoeg winkelstraten om de hele dag lang in rond te kijken.

 

Bezoek een concert

Een concert bezoeken in Amsterdam kun je het beste doen in het Concertgebouw. Dit is een van de beste concertzalen ter wereld en biedt enorm veel muziekoptredens, van jazz tot pop. Het is een prachtig gebouw in de staf die ook een rijke geschiedenis heeft. Het beleven van een concert in het Concertgebouw kun je dan ook omschrijven als een echte unieke ervaring.

Scroll naar boven