Dit zijn onze top 3 landen om te kamperen!

Ben je op zoek naar de mooiste landen om te kamperen? Er zijn ongelofelijk veel mooie plekken op de wereld waar je ongestoord van de natuur kunt genieten. Naast dat het natuurlijk ongelofelijk tof is om in de wilde natuur te kamperen is het ook fijn om af en toe te kamperen bij een camping waar allerlei voorzieningen voor handen zijn. In deze blog lees je onze 3 favoriete landen om te kamperen.  

Kamperen in Nieuw-Zeeland 

Bijzondere landschappen Nieuw-Zeeland staat bekend om haar adembenemende natuur. De landschappen wisselen van besneeuwde bergtoppen tot groene bossen en prachtige fjorden. Er zijn veel verschillende campings te vinden in het land, zowel in de wildernis als dicht bij steden. Zo kun je kiezen voor een rustieke ervaring in de natuur of juist voor wat meer comfort bij de stad. 

Kamperen in Canada 

Wist je dat Canada heeft een aantal van de mooiste nationale parken ter wereld te bieden heeft? De Rocky Mountains zijn een must-see, met hun hoge besneeuwde pieken en indrukwekkende gletsjers. Ook het Banff National Park is een aanrader, met heldere meren en wilde dieren zoals beren en wolven. Er zijn tal van campings te vinden binnen de nationale parken, waardoor je midden in de natuur kunt overnachten. In de winter zakt de temperatuur tot onder het vriespunt waardoor het niet aangenaam is om in een tent op je Exped megamat de nacht door te brengen.  

Kamperen in Frankrijk 

Frankrijk staat enorm bekend heeft een grote diversiteit aan kampeerplekken. Vele Nederlanders weten iedere jaar daarom het vakantieland ook goed te vinden. Zo kun je kiezen voor een luxe camping aan de kust, maar ook voor een rustieke plek in de bergen of in het platteland. Een aanrader is de regio Provence, met haar lavendelvelden en pittoreske dorpjes. Ook de Dordogne is populair om te gaan kamperen, met haar grotten en kastelen. Al met al beschikt Frankrijk over vele mooie plekken waar je kunt kamperen en overdag kunt genieten van het prachtige landschap. Ideaal om weg te dromen op een Crespo AP 237 Air Deluxe campingstoel.  

Er zijn natuurlijk nog talloze andere landen waar het prachtig is om te gaan kamperen. Denk bijvoorbeeld aan Zweden met haar ruige kustlijn of Noorwegen met haar indrukwekkende fjordenlandschap. Het belangrijkste is om te kiezen voor een land dat bij je past en waar je de natuur en de omgeving kunt verkennen. 

Scroll naar boven